Planlanan meydanla bütünlük arzedecek Hükümet Konağı önündeki bahçenin parçalı görüntüden kurtarılabilmesi için, ilk iş olarak eski Adliye binası yıkılıp bahçeye katıldı. Özelleştirme kapsamındaki Tekel binasının Belediye’ye devri sağlandı. İl Genel Meclisi ve Sağlık Müdürlüğü binalarının boşaltılarak yıkılması için düğmeye basıldı.

Yaklaşık bir yıl önce, “Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı” inşaatına start verildi. İller Bankası katkısıyla, Birtam İnşaat tarafından üstlenilen, sözleşme bedeli 16 milyon 743 bin lira olan yeraltı otoparkı, hızlı bir tempoda inşa ediliyor.

İl Genel Meclisi binası boşaltıldı, buradaki birimler geçici olarak Özel İdare’nin Ankara yolundaki tesislerine taşındı. Sağlık Müdürlüğü binasının boşaltılarak meydana katılabilmesi için de, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön kısmındaki alana, Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Merkezi yapımına başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), İl Ambulans Servisi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin yer alacağı kompleksin kaba inşaatı bir yılda tamamlandı. Tesis tamamlandığında, hem sağlık birimleri bir araya toplanacak, hem de meydan düzenlemesinin önünden bir engel daha kalkacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim