İstanbul’da faaliyet gösteren Çorum derneklerini bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Çorum Dernekler Federasyonu’na katılımlar sürüyor.
Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Gökçe, İstanbul’daki derneklerin federasyona üye olarak Çorum için güç birliği yaptığını belirtti. Başkan Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri federasyona katılma kararı alan derneklerin başkanları ile birlikte İstanbul Beykoz ilçesi Tokat Köyünde Faaliyetlerini sürdüren Kargı ilçesine bağlı Yenice Elikoğlu Derneğinin düzenlediği kahvaltıya katıldı.
Derneğin üyeleri ile tanışan federasyon yöneticileri yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Yaşar Turan, Çorum dernekleri arasında kopukluğa dikkat çekerek İstanbul’da her derneğin kendi çerçevesinde yalnız kaldığını dile getirdi. Turan, Çorum Dernekler Federasyonunun kurulması ile derneklerin birlik ve beraberliğinin önünün açıldığına vurgu yaptı.
Federasyon üyeleri kahvaltının ardından Sultanbeyli’de faaliyet gösteren Bayat ilçesi Kunduzlu Beldesi Derneğini ziyaret etti. Kunduzlu Beldesi Derneği Başkanı Bekir Okumuş da Çorum Derneklerinin federasyon bünyesinde daha güzel çalışmalara imza atacağına inandığını belirterek dernek olarak federasyona katılma kararı aldıklarını açıkladı.
ÇORDEF Başkanı Süleyman Gökçe “Fikirlerimizi birleştirerek gücümüzü ortaya koyacağız. Hep birlikte geleceğimizin idarecisi olacak bu günkü gençlerimize güzel bir hemşericilik ruhu, sağlam bir federasyon bırakmak için çalışıyoruz. Biz federasyon olarak her nerede olursa olsun ülkemizin her köşesindeki tüm hemşerilerimize sahip çıkacağız. Hemşerilerimizin haklarını her yerde arayacağız. İlimizin tanıtımı için çaba harcayan resmi kurumlar başta olmak üzere hangi sivil toplum kuruluşu olursa olsun federasyon olarak yanında olacağız, her türlü desteği vereceğiz. Federasyonun olarak üyemiz olsun veya olmasın Çorumlu olan tüm derneklerimizin yanındayız. Bu amaçla kurulduk, bu doğrultuda hareket edeceğiz” diye konuştu.
Dernek ziyaretlerinde Gökçe ile birlikte federasyonun üyesi olan Kargı Cihadiye Köyü Derneği Başkanı Ayhan Kara, Arık Köyü Derneği Başkanı İsa Sözen, Çetmi Köyü Derneği Başkanı İsmail Gölten, Osmancık Yukarızeytin Köyü Derneği Adına Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Urhan, Kargı Pelitözü Derneği Başkanı Osman Kutlu, Kargı Abdullah Köyü Derneği Başkanı Zeynel Uzanır, Sungurlu Alembeyli Köyü Derneği Başkanı Ferhat Aydoğan, Kargı İnceçay Derneği Başkanı Erol Yavaş, Saraycık Köyü Derneği Başkanı Murat Gülmez, Beygircioğlu Akcayazı Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, Osmancık Ağızsuyu Köyü Derneği Başkanı Dursun Ergin ve Kargı Gölet Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kamış ile derneklerin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim