Hürriyet Meydanı’nı tamamen dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Geniş güvenlik önleminin alındığı meydanda kalabalık ve sıcak nedeniyle fenalık geçiren bazı vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Sıcak hava nedeniyle alanda bulunan bir itfaiye aracından zaman zaman vatandaşların üzerine su sıkıldı.
Alada kurulan platforma çıkan Vali Necmeddin Kılıç, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ile ilçe belediye başkanları hep birlikte vatandaşları selamladı.
Vali Kılıç ile beraberindekiler, burada yaptıkları konuşmalarda FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yapılan konuşmaların ardından darbe girişiminde hayatını kaybedenler ile Türkiye'nin geleceği için dua edildi. Vatandaşlar daha sonra meydana kurulan dev ekrandan, İstanbul'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni seyretti.









(İHA)
Editör: TE Bilisim