Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’un ulaşımına yeni bir vizyon katacak olan demiryolunun ekonomiden turizme kadar bir çok alanda kentin kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacağını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sunduğu 64. Hükümet Programı’nda Ankara merkezli hızlı tren çekirdek ağının 3.623 km çıkartılacağını, ülke nüfusunun yarısının hızlı tren konforundan yararlandırılacağını belirttiğini ifade eden Uslu, “Kuzey – Güney akslarında yük ve yolcu taşıyacak Samsun-Çorum-Kırıkkale-Ankara hızlı tren hattının bölümler halinde yapılmaya devam edileceği de net bir şekilde ifade edilmiştir” dedi.

ANKARA-DELİCE OTOYOLUNA DA BAŞLANIYOR
Ayrıca hükümet programında Ankara – Kırıkkale – Delice otoyolunun yapımına başlanacağının da yer aldığını söyleyen Uslu, “Delice-Çorum-Samsun otoyolu ile Gerede-Merzifon otoyolu projelerinin de 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve hükümet üyelerimize Çorum adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim