Çorum Şeker Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Ceylan, damızlık yetiştiriciliği ve mera hayvancılığı konusunda Türkiye'nin 25 bölgeye ayrıldığını ve bu 25 bölgeden birinin de Çorum olduğunu dile getirerek, ilimizde mera hayvancılığına daha farklı destekler verileceğini müjdeledi.
Türkiye'de 911 havza belirlendiğini ve bu havzalar arasında yine Çorum’un da yer aldığını belirten Ceylan, “Hangi bölgede hangi ürünlerin yetiştirilmesi hâlinde daha fazla verim alınabileceği konusunda bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte Çorum havzasına uygun ürünler konusunda çiftçimize tavsiyede bulunacağız.” dedi.
Şeker Fabrikası'nda yaşanan sorunları, üreticilerin karşılaştıkları sorunları minimize etmeye başladıklarını sözlerine ekleyen Ceylan, Çorum'un pancar üretimini ve pancar ekim alanlarını artırmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin artık sadece ürün alımı yapacağını, ürün depolama işinin özel sektörü devredileceğini bildiren Ceylan, İskilip, Dodurga, Oğuzlar ve Mecitözü’ne de özel sektör tarafından silolar yapılacağını açıkladı.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim