Borsada, ilk mahsulün işlem görecek olması nedeniyle tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, tüccarlar ve çiftçiler katıldı.
Programda Bozyayla köyünden Gökhan Üney adlı çiftçinin borsaya getirdiği yılın ilk mahsulü olan 16 ton buğdayı yapılan ihale sonunda Fatih Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. kilogramı 0,870 kuruştan alırken, Mehmet Sobacıoğlu adlı çiftçinin borsaya getirdiği 7 ton buğday ise 0,90 kuruştan Yelmenler Un tarafından satın alındı. Delice'ye bağlı Kavak köyünden Arslan Sertkaya adlı çiftçinin getirdiği, 17 ton arpa ise, yapılan ihale sonunda Uyanıkerler Gıda tarafından kilogramı 0,671 kuruştan satın alındı. Borsa yönetimi tarafından satıcılara bu yılın ilk mahsulü olması nedeniyle çeyrek altın hediye edildi.
Programda konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, Toprak Mahsulleri Ofisinin bir an önce açılmasını istedi.
Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen ise 2016 yılının çiftçi, üretici ve Sungurlu için hayırlı, bolluk ve bereketli bir yıl olmasını temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim