Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Alp Aslanargun, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının daha etkin yürütülmesi amacıyla Çorum’da bir dernek kurulabileceğini söyledi.
Kurul üyesi kurumların konuyla ilgili yaptığı çalışmaların ele alındığı toplantıda problemin kaynağına inilmesi gerektiğini vurgulayan Aslanargun, “Ele ele verdiğimizde bu sorunu silip süpürürüz” diyerek işbirliğinin önemine işaret etti.
'Sosyal risk haritası çıkarılacak'
Çorum’da madde bağımlılığı ile mücadele alanında yapılan kurumsal çalışmaların ele alındığı toplantıda, ‘2018-2019 Yılı Çorum İli Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’ taslağı kurul üyelerine sunuldu. Ardından toplantıda söz alan AMATEM' den Sorumlu Hekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere, sundukları sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yahya Çoban ise Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Çorum’un sosyal risk haritasının çıkarılacağını açıkladı.
Konuyla ilgili saha araştırması için 12 yeni personel istihdam edeceklerini anlatan Yahya Çoban, sosyal problemleri temelden tespit edilerek çözümünü sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerinden Öğretmen Günalp Bağıröz de istatistiki bilgiler ışığındaki sunumunda yükümlülere yönelik eğitim faaliyetlerini anlattı.
Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Tahir Demir ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Tütün ve Bağımlılıkla Mücadele Yönergesi’ni kurul üyelerinin bilgisine sundu.
Çorum’daki bağımlılarının yüzde 85’inin okul çağında uyuşturucu ile tanıştıkları tespitinin paylaşıldığı toplantıda katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandı.
Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim