Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde olduğu gibi Çorum'da da kış mevsiminin sert yüzünü gösterdiğine dikkat çekilerek, bu dönemin sorunsuz geçirilmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındığı belirtildi. Bu kapsamda İl Özel İdaresinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulduğu anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bu merkez kış mevsimi boyunca 7 gün 24 saat hizmete vermeye devam edecektir. Kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ve diğer kış koşulları nedeniyle oluşan mağduriyetlerin acil çağrı ile '0 364 222 1 222' numaralı Alo Kar Hattı'na bildirilmesi durumunda merkezden uydu aracılığıyla takip edilen karla mücadele araç ve ekipleri, çağrının geldiği bölgeye kısa sürede ulaşacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecektir.
İl Özel İdaresi makine parkında bulunan 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi mücadele çalışmalarında kullanılacaktır. Yine 5 dozer, 5 lastik tekerlekli yükleyici, 8 kanal kazıcı kepçe ve 4 pikap ihtiyaç duyulduğu takdirde çalışmalara destek verecektir. 46 araç, 57 personel ile karla mücadele için hazır duruma getirilmiştir."
Açıklamada, yolda ve sokakta kalan vatandaşların barınma ihtiyacı için Özel İdaresi bünyesindeki sosyal tesislerde 12 kişilik yer tahsisi yapıldığı kaydedildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim