Gazi Caddesi üzerinde bulunan  Pir Baba Parkında bir araya gelen Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum ve mesleki örgütlerin yöneticileri, öğrenci ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla  şehrin 2 kilo metre dıyında bulunan Şehitliğe yürüdü.

Burada düzenlenen törende şehitler için dua edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehitlik ziyaretinde ayrıca Vali Kılıç ve beraberindekiler tarafından kabirlere karanfil bırakıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, Yarbay Hüseyin Avni komutasındaki 57. Alayın Kireç Burnu ve Conkbayırında kahramanca savaştığını, 628 askerden oluşan birliğin tamamını şehit olduğunu söyledi. 

O kahramanların anısına, 1915'ten bu yana Türk ordusunda 57. Alayın bulunmadığını ifade eden Kılıç;

"57. Alay dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alaydır. Dünyanın en kahraman alayıdır. Çanakkale Zaferinin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Kardeşliğimiz, birlik ve dirliğimizi hedef alanlar bilmelidir ki bizler bu topraklarda rengi rengine, dili diline, sesi sesine, gönlü gönlüne karışmış bir milletiz. Bizler asırlardır sevinçte, kederde, varlıkta ve yoklukta birlikte ağlayıp, birlikte gülmüş bir milletiz. Acı, şiddet ve korku bizi asla yıldıramayacaktır. Aksine bizi birbirimize daha fazla kenetleyecektir."

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim