Başkan Hacer Kesici'nin açılış konuşmasını ile başlayan genel kurulda divan başkanlığına Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurulda bilanço, gelir-gider hesapları ve tahmini bütçe oylanarak kabul edildi. Tüzük değişikliği ve dernek logosunun belirlenmesinden sonra yapılan seçim ile yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hacer Kesici, Dr. Mustafa Azak, Hüseyin Özden, Ömer Yıldırım, Sıddık Veldet.
Derneğin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan dernek başkanı Hacer Kesici, bir çölyaklı annesi olarak uzun zamandır özlemi duyulan bir derneğe kavuşulmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Derneğin gün geçtikçe gelişmesini ve daha aktif hale gelmesini istediğini belirten Kesici, 12 yıl önce çölyaklılara hizmet etmeye gönül vermiş birkaç kişi ile küçük çaplı faaliyetlerde bulunduklarını ancak zaman geçtikçe çölyaklı sayısının artmaya başladığını belirtti. Yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını ve bir dernek ihtiyacının ortaya çıktığını kaydeden Kesici, giderek artan sorunlara çözüm bulmak için birlik olmaktan başka bir çözüm kalmadığını, sonunda da çölyaklılara gönül verenlerin bir araya geldiğini vurguladı.
Amaçlarının bütün çölyaklılar olarak birlik olmak, sorunlara ortak çözüm bulmak ve çölyaklıların rahat bir yaşam sürmesine yardımcı olmak olduğunu ifade eden Hacer Kesici, kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen farkındalık yaratmak adına önemli adımlar attıklarını dile getirdi.
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatrik Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba’nın yeni tanı koyduğu çocukların ailelerine yol göstermeye çalıştıklarını ifade eden Kesici, Türkiye’deki 200 uzmandan birisi olan Doç. Dr. Atakan Comba’nın çölyaklılar için çok büyük bir şans olduğunu kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim