Kubbeli Caddesi, Terlemez İşhanı’nda faaliyete geçen Derneğin açılış törenine CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AKP Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Başakanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Defterdar Ali Sormaz, İl Müftüsü Ahmet Akın ve çok sayıda davetli katıldı.
Dernek Başkanı Hacer Kesici yaptığı konuşmada kendisinin de bir çölyaklı annesi olduğunu belirterek, “Derneğe destek verecek gönüllüler, çölyaklılar ve yakınlarının kaydolabileceği Çorum Çölyak Derneği’nin temel amacı, tanı konulan kişilerin çölyakla yaşamı öğrenebilmesi ve toplumu bilinçlendirmesidir. Çorum'da çölyak ile ilgili büyük bir açığı giderecek ve insanlara faydalı olacak faaliyetler yapmayı planlayan derneğimize Çorum halkının ilgi ve desteğini bekliyoruz.” dedi.
İl Müftüsü Ahmet Akın’ın yaptığı duanın ardından Derneğin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.
Çorum Çölyak Derneği’nin Başkanlığı’nı Çorum Engelli Merkezi’nde Usta Öğretici olarak görev yapan Hacer Kesici, Başkan Yardımcılığı’nı Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, Genel Sekreterliği’ni ise mali müşavir Ömer Yıldırım yürütecek. Dernek Yönetim Kurulu’nda ise Müjgan Demir, Fadime Çolak, Hatice İpek ve Sıddık Veldet görev alacak.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim