Milletvekili Ceylan, 2018 yılında İl Tarım Müdürlüğü’nün çiftçilere daha iyi hizmet verebilmeleri için ihtiyaç doğrultusunda; akaryakıt, araç temini ve teknoloji yenileme gibi kalemlerden İl Tarım Müdürlüğüne, Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak 1.100.734 TL. civarında kaynak aktarıldığını belirtti.

İl Tarım Müdürlüğüne verilen destek ile sahada etkin bir şekilde üreticilere hizmet sunduğunu ve hizmetin aksamadığını söyleyen Ceylan, ofis çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve teknoloji ağının hızlandırılması ile ofis ortamında da çiftçilerin daha kaliteli ve hızlı hizmet almalarına olanak sağladıklarını kaydetti.

Milletvekili Ceylan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarım Bakanlığındaki girişimlerimiz ve takiplerimiz sonucu; çiftçilerimize, damızlık ana arı alımı için 59.950 TL, arılı kovan alımı için 9.200 TL, arı kolonisi alımı için 60.000 TL desteği verilmiştir. Kadın çiftçilerimize yönelik öğrendiklerini pekiştirme ve becerilerini arttırmak amacı ile 48.981 TL destek verilerek farklı illerde bulunan örnek işletmelere gezi düzenlenmiştir. Organik çilek üretimine teşvik etmek amacı ile 39.600 TL çilek fidesi alımı, yem üretimine teşvik amacı ile üreticilerimize dağıtılmak üzere; 19.897 TL silajlık mısır tohumu alımı, 52.267 TL sertifikalı adi fiğ tohumu, 98.146 TL sertifikalı yonca tohum desteği sağlanmıştır.

İlimizde küçükbaş hayvan üreticilerimize; 147.460 TL’lik damızlık koç alımı, Bakanlık ve İl Özel İdaresi bütçesi ile 40.00 TL‘lik damızlık koç adayı alımı gerçekleşmiştir.

Yapılan çalışmalar arasında; 390.000 TL’lik mısır silajı paketleme ünitesi alımı ve 118.000 TL çiftlik gübre dağıtım römorklarının alımı, 59.405 TL bağ sistemleri ve omca alımı, 46.864 TL sera sistemi ve ekipman alımı yapılarak üretime teşvik amacı ile destek verilmiştir.

Bakanlık destekleri ve Özel İdare destekleri ile Çorum çiftçisine hizmet sunmak üzere toplamda 2.302.666 TL bir katkı sunulmuştur. Ayrıca Çorum çiftçisine hükümetimizin 2018 yılında vermiş olduğu destek miktarı 169.881.974 TL’dir. Bunlar arasında buzağı desteği, hayvan hastalıklarına tazminat ödemesi, mazot gübre desteği, yağlı tohumlar desteği, genç çiftçi desteği, ekonomik yatırımlar, sertifikalı tohum kullanım desteği ve yem bitkileri destekleri sayılabilir.”

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum çiftçisine desteklerin bundan sonra da artarak süreceğini belirterek, “Üreten bir toplum her zaman kazanır ve biz, çiftçilerimizin üretmesi için elimizden gelen desteği esirgemeyeceğiz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim