Son günlerde tekrar etkisini gösteren kar yağışının ardından şehirde ilginç manzaralar ortaya çıktı. Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi sonucu kent merkezindeki donan süs havuzları, evlerin çatılarında oluşan buz sakıtları, hatta donan balonlar fotoğraf meraklıları için güzel manzaralar ortaya çıkardı.
Karın vatandaşlar için oluşturduğu zorluklar bir yana, oluşan manzaralar insanlar için eşsiz bir keyfe neden oldu.
Şehirde özellikle buz tutan ve Çorum’un simgelerinden biri tanesi haline gelen Hürriyet Parkı’nda bulunan değirmenin buz tutması ve oluşan güzellik vatandaşların ve fotoğraf sanatçılarının gözlerinden kaçmadı.
Ayrıca buzlanan kaldırımlar vatandaşların zorluk yaşamasına neden oldu. Her an düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, çareyi yavaş ve temkinli yürümekte buldu. Şehirde aşırı soğuk nedeniyle birçok otomobil çalışmadı. Vatandaşlar otomobillerini çalıştırmak için başka araçlardan takviye yapmak zorunda kaldı.
Yarın karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının en düşük -8, en yüksek 2 derece olması bekleniyor. Karla karışık yağmurun ardından Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.






(Elif Suar TURALI & Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim