Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, daire müdürleri ve çok sayıda eğitimcinin katıldığı çalıştay, Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştayın açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çorum’un gayri safi milli hasılada bütçeye yük olmayıp katkı sağlayan bir il olduğunun görüldüğünü, mevcut nüfusu oluşturan insanları ile Çorum’un; Anadolu’nun yaşanabilir bir ili olduğunu ifade etti.

Çorum’da 36 mesleki eğitim okulunda 7166 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Mevlüt Özen, “Bu evlatlarımız ilin ve ekonominin muasır medeniyet seviyesine çıkmasında katkı sağlama konusunda ciddi emeği olacak gençlerimiz. Ülkenin hedeflerine bugünkü gençlerimizle ulaşacağız. Eğitime büyük bir destek var. 2023 hedeflerine bakıldığında en büyük pay eğitime ayrılmıştır. Savunma sanayinin %67’sini dünyanın en zengin ülkeleri arasında 16. Sırada olan bir ülkemiz var. Önemli olan ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak elinden ve dilinden zarar gelmeyecek öğrenciler yetiştirmektir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim