Milletvekili Ceylan dün AKP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış’la birlikte Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki bazı hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Fatih Karadağ’dan bilgi alan Milletvekili Ceylan, Bronkoskopi Ünitesi, Uyku Laboratuvarı, Kan Alma Merkezi ve Röntgen Ünitesi’nde de incelemelerde bulundu.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Jandarma Karakolu’na yapılan bombalı terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, PKK ve FETÖ’yle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
14 yıllık Ak Parti iktidarında sağlık alanında çok önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Milletvekili Ceylan, “Bizim iktidarımızda hastane ve ilaç kuyrukları sona erdi. Şimdi sadece T. C. numarasıyla her şey rahatlıkla hâlledilebiliyor.” dedi.

4 SAĞLIK KURUMU BİR ARADA
Devlet Hastanesi olarak bilinen Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve 112 Komuta Merkezi’nin toplanacağını bildiren Ceylan, “Böylece sağlık kurumlarımız daha rahat iletişim ve koordinasyon içerisinde olacaklar. Bununla ilgili ihale tamamlandı. Eski Doğum binasıyla birlikte bazı binaların yıkım işleminin ardından 4 sağlık kurumu bu bölgeye taşınacak.” diye konuştu.
800 yataklı Hastane’nin en kısa sürede hizmete açılacağını dile getiren Ceylan, “Yeni hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. Şu an buranın iç tefrişatının ihalesini hazırlıyoruz. Ne zaman hizmete açılacağı konusunda net bir tarih vermiyorum ancak buranın çok kısa bir süre içerisinde hizmete gireceğini halkımız bilsin. 800 yataklı yeni hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte hedefimiz Çorum’u bölgesel bir sağlık merkezi hâline dönüştürmek ve il dışına yapılan sevkleri tamamen sonlandırmak olacak.” ifadelerini kullandı.
 
“HASANPAŞA, GÜLABİBEY’DE KALACAK”
AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, muhabirimizin Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin geleceğine ilişkin sorusunu ise kendisinin de Gülabibey Mahallesi’nde doğup büyüyen bir kişi olduğunu anımsatarak, “Gülabibey’de bir hastane mutlaka olacak. Bu bölge, Mimar Sinan Mahallesi ve Lozanevler ile birlikte yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfus barındırıyor. Dolayısıyla Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi ya mevcut hâliyle ya da yeniden yapılmak suretiyle bu bölgeye hizmet vermeyi sürdürecek. Gülabibey’i kesinlikle hastanesiz bırakmayacağız. Ancak bütün bunları, 800 yataklı yeni hastanemizin faaliyete geçmesinden sonra oturup plânlayacağız.” şeklinde yanıtladı.    
 
UYKU LABORATUVARI, 6 YATAĞA ÇIKARILDI
Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Fatih Karadağ ise 150 yatak kapasitesine sahip Hastane’de 11 uzman hekim ve 4 pratisyen hekimle hizmet sunduklarını belirterek, “Birinci ve ikinci basamak yoğun bakım ünitesinin yanı sıra acil servisimizle de halkımızın hizmetindeyiz. 3 yataklı olan uyku laboratuvarımızı ise 6 yatağa çıkararak, altı-yedi haftaya kadar uzayan randevu sürelerini üç haftaya kadar düşürmeyi başardık.” diye konuştu.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, daha sonra Hastane’nin Bronkoskopi Ünitesi, Uyku Laboratuvarı, Kan Alma Merkezi ve Röntgen Ünitesi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Hastaları da ziyaret eden Milletvekili Ceylan, 7’den 77’ye her yaştan insanla kurduğu sıcak diyaloglarla takdir topladı.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim