AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Kurt, Merkez hakkında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan bilgi aldı.
Rektör Alkan, Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgede bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak âdeta bölgesel bir merkez hâline geldiğini ifade etti.
Milletvekili Kurt ise Üniversite’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve il sınav merkezinin de iyi bir konumda bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Geçen hafta yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dolayısıyla Çorum’da çevre illere ait plakalı araçların yoğun bir şekilde görüldüğünü belirten Kurt, “Bu durum sınav merkezimizin tüm bölgeye hitap ettiğinin en büyük somut göstergelerinden biridir. Yapılan gayretli çalışmalar ilimize önemli ölçüde katma değer sağlamaktadır. Güvenli bir kent olan Çorum; ekonomisiyle, sanayisiyle, kültürüyle ve misafirperverliğiyle gelen ziyaretçilere layıkıyla ev sahipliği yapmaktadır.” diye konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim