Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu konularda herhangi bir müjde gelmemesini, “boşuna didinip durduğumuz” şeklinde yorumlayanlar oldu. Hemen belirtmeliyiz ki, Çorum için boşuna da olsa, sonuç da vermese, didinmeye, çırpınmaya devam edeceğiz.

Kaldı ki, iş öyle de değil. Etkin biçimde kamuoyu oluşturmamız ve duyarlı hemşehrilerimiz tarafından da bu yazdıklarımızın ilgililerine ulaştırılması sayesinde, Çorum, “bölgesinin tek sanayileşen merkezi” ve “bölgesel kalkınmanın lokomotifi” olarak devletin zirvelerinde tescil edildi.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, “Çorum’u, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi bölgenin üretim merkezi haline getirme” sözünü önemsiz sayabilir misiniz? Ya da Çorum’un ihracatta sağladığı büyük patlamayı, altın işlemede ve altın ihracatında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline gelişini…

Üstelik Sayın Cumhurbaşkanı, özel görüşmelerde, Çorum Havalimanı konusunu inceleteceklerini ve otomotiv sanayii ile ilgili ÇORUM HABER’in öne sürdüğü argümanları değerlendirmeye alacaklarını da söylediler. Devlet aygıtının işleyişi çerçevesinde, Çorum’un haklı isteklerinin zaman içinde de olsa kabul göreceğine inanmaktayız.

“Çorum’u Sevenlerin Gazetesi” ÇORUM HABER, Çorum’un kabuğuna çekilmesini, kaderine razı olup verilenle yetinmesini, başlattığı sanayileşme hamlesinin akamete uğramasını kabullenemiyor. Sesini yükseltmesinin, hakkını aramasının adaletin olduğu kadar demokrasinin de bir gereği olduğuna inanıyor.

Çorum’un “Anadolu Kaplanı” olarak anıldığı yıllardan sonra yeniden “bölgenin sanayi merkezi” veya “bölgesel kalkınmanın lokomotifi” diye isimlendirilerek “desteklenmeye değer bir kent” olarak sunulmasının önemini algılamak istemeyenlere ise, elbette söyleyecek sözümüz yok.

Editör: TE Bilisim