Yeşil alan ve park konusunda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Çorum Belediyesi, prestij bir proje ile Çorum’un en büyük parkını inşa edecek. Kentpark’ın ihalesi 3 Haziran Çarşamba günü yapılacak.
Belediye Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden Kentpark, gelecek hafta ihaleye çıkıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 6 yılda son derece modern 125 semt parkı ve 14 mahalle parkını yaparak Çorum halkının hizmetine sunduklarını, park ve yeşil alan çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.
Kentpark Projesi’nin Çorum’daki tüm parkların alanından daha büyük bir alanda uygulanacağını dile getiren Zahir, “Etrafındaki peyzaj alanı ile birlikte yaklaşık 200 dönümlük bir alanda yapacağımız Kentpark, şehrimizin en büyük parkı olan Bosna Parkı’nın 4 katı, Hıfzı Veldet Velidedoğlu Parkı’nın ise 5 katı büyüklüğünde olacak. Projede artık tüm hazırlıkları tamamladık. Teknik personelimiz ülkemizdeki ve dünyadaki pek çok parkı inceledi. Hemşehrilerimiz için en uygun, en kullanışlı parkı projelendirdik. Kentpark, çocuk oyun alanları, gölet, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, amfi tiyatro, seyir kulesi, fitness alanları, spor kompleksi, restoran, çay bahçesi, piknik alanları ile 24 saat halkımızın kullanıma açık olacak” dedi.
Çorum’daki park ve yeşil alanların son derece modern, ailelerin huzur içerisinde vakit geçirdiği, yeşilin egemen olduğu yerler haline geldiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptıkları süs havuzlarının şehrin güzelliğine güzellik kattığını belirtti. Kentpark’ta yapılacak olan göletin büyüklüğünün 24 dönüm olacağını ve bu göletin biyolojik arıtma sistemi ile arıtılacağına vurgu yapan Zahir, “Bu büyüklükte bir göletin biyolojik arıtmayla yapılacağı ilk ve tek örneği Çorum’da olacak” ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilisim