1994 - 2002 yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı yapan Arif Ersoy’un cenazesi dualar eşliğinde Taş Bina önüne getirildi. Burada düzenlenen törene Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, kardeşleri Mustafa ve Cemal Ersoy, Belediye personeli ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Arif Ersoy için “tüm şehrin ortak değeriydi” diyen Belediye Başkanı Aşgın, “Örnek alınması gereken bir insan, siyasette tertemiz gelip tertemiz giden bir insan” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Ersoy’un hayatıyla, ahlakıyla, haram-helal bilinciyle müstesna bir insan olduğunu belirterek, “Cenab-ı Allah gani gani rahmet eylesin. Hayatı boyunca milli görüş davasına çok önemli hizmetleri olmuş, adil düzenin teorisyenliğini yapmış, yıllar boyunca hiçbir ayrım gözetmeksizin Çorum’a hizmet etmiş bir büyüğümüzdü” dedi.

Milletvekilleri Kavuncu, Ceylan ve eski milletvekili Murat Yıldırım da birer konuşma yaparak Ersoy’un örnek kişiliğine dikkat çektiler. Yapılan konuşmalarda, “Çorum’un bir değerini kaybettiği” ifadesi kullanıldı.

Konuşmaların ardından Ersoy’un cenazesi defnedilmek üzere Hıdırlık Mezarlığı’na uğurlandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim