"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) alınacak özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sınavlarına, bu yıl ilkokul 1,2 ve 3. sınıf öğrencilerin girebileceğini belirten Sadık Efe, bir öğrencinin en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebileceğini dile getirdi.

Gözlem formlarında her yetenek alanı için ortak soruların yanında öğrencinin aday gösterildiği yetenek alanındaki becerisini ölçen soruları ayrı ayrı dolduracağını ifade eden Efe, bakanlığın yeni düzenlemesiyle öğrencilerin, elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava gireceğini, halen 345 öğrenciye destek eğitimi veren Çorum BİLSEM'e, önümüzdeki yıldan itibaren tanılama yapılan her sınıf düzeyinde ayrı ayrı olmak üzere kontenjan dahilinde kazanan öğrencilerin kayıt hakkı elde edebileceğini belirtti.

Efe, Bilim Sanat Merkezlerinde öğrencilerin; uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alındığını, özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezlerinin, 81 ilde 116 merkezde hizmet verdiğini dile getirdi.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sadık Efe, sürecin takibi ve geniş bilgilenme için www.corumbilsem.meb.k12.tr web adresinin takip edilebileceğini belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim