TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje yarışması, 26-29 Mart 2018 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi'nde yapıldı.

Bu amaçla Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak’tan toplamda 450 proje arasından Çorum BİLSEM 3 projesiyle birlikte Ankara'ya davet edildi. BİLSEM'in projelerden bir tanesi ikinci, iki tanesi ise birincilik ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Biyoloji öğretmeni Mehmet Fidan danışmanlığında "Güneş Enerjisiyle Çalışan Akuaponik Sistemde Çeltik Bitkisinin Gelişiminin İncelenmesi" adlı projesiyle C. Efe ve K. Koçak, "Farklı Ortamlarda Yetişen Osmancık 97 Çeltiğinin Gelişiminin Karşılaştırılması" adlı projesiyle Y. F. Çevik birincilik ödülü, "Farklı Çay Türleri İle Beslenen Drosophila Melanogaster'ın Yaşam Yüzdelerinin, Yumurta Veriminin Karşılaştırılması" projesiyle ise A.A. Alıç ikincilik ödülü aldı. Önceki hafta ise liseler arası TUBİTAK bölge yarışmasında Çorum genelinde sadece Çorum BİLSEM öğrencilerinin projeleri davet edildi.

Yarışmada Ünsal Berk danışmanlığında "Yüzde Yüz Yerli Açık Kaynak Kodlu Robot Seti Luvı Bot ve Yazılımı Luvı Blok" projesiyle A.U. Topaktaş bölge ikincisi, Matematik öğretmeni Emre Batumlu danışmanlığında "Alt Küme Hesaplamada Farklı Yaklaşımlar" isimli projesiyle T. Kayar ise üçüncü oldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim