Kentin kültür, sanat ve tarihi ile ilgili 2009 - 2017 yılları arasında 102 eser kazandıran Çorum Belediyesi, 2017 yılında ilk olarak “Geçmişten Günümüze Çorum 1910-2017 Fotoğraf Albümü”, “Çorum Sahabe Evliya Makamları - İkinci Baskı”, “Çorum Nüfus Defterleri (1837-1844) - İkinci Baskı” ve “Kabir Ziyareti Adabı ve Duaları” adlı kitapları yayın hayatına kazandırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü “Kentimizin kültür, sanat ve tarih mirasına sahip çıkma adına göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu eserler de dâhil farklı konu ve alanlarda 106 tane kültür yayınını kentimize kazandırdık. Diğer belediyecilik hizmetleri yanında kültürel alanda da çok önemli projelere imza attık ve tüm gayretimizle çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyoruz.” dedi.

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kent Arşivi’nde kültür yayını çalışmalarının devam edeceğini ve önemli bilimsel-kültürel eserleri araştırmacıların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirten Muzaffer Külcü, en son çıkan dört esere Çorum Belediyesi Kent Arşivi’nden ücretsiz olarak temin edilebileceğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim