Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya, AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez, Mardin Valisi hemşehrimizi Mustafa Yaman, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği iftarda kardeşlik mesajları verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu iftar programında yaptığı konuşmada kardeşlik iftarı ile Çorum ve Yeşilli arasında kurulan gönül köprüsünün daha da güçlendiğini söyledi. Bütün müminlerin kardeş olduğunun bilinciyle Çorum Belediyesi olarak Yeşilli’deki insanlarla birlikte aynı sofrayı paylaştıklarını ifade eden Yabacıoğlu, “Sizlere Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün selamını getirdim. Burada vermiş olduğumuz 3.000 kişilik kardeşlik iftarı ile Yeşilli ilçesinde yaşayanlarla hemşehrilik hukukumuz oluşuyor. Aynı sofranın etrafında bir araya gelerek birlik ve beraberliğimiz için ellerimiz semaya kaldırdık" dedi.


YEŞİLLİ'YE 1500 ADET GIDA PAKETİ
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Yeşilli’ye sosyal, kültürel ve alt yapı gibi projelerde imkânları ölçüsünde destek verdiklerini belirterek “İlçede ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtılmak üzere 1500 adet gıda paketini de Çorum'dan gönderdik. Bu güzel Mardin'imizde hep güzel vesilelerle buluşuruz inşallah. Ramazan ayında yoğun bir şekilde yaşanan birlik ve beraberlik duygularının sadece bir ay süresince değil, yılın on iki ayı boyunca sürmesi diliyorum" dedi.
Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir de iftar programında yaptığı konuşmada, geçmişte bu topraklar üzerinde nasıl oyunlar oynanmışsa günümüzde de aynı oyunların, aynı topraklar ve insanlar üzerinde oynanmaya çalışıldığını söyledi. Demir, “Bizler bu oyunların ve oyunları sahnelemek isteyen aktörleri çok iyi biliyoruz. Mardinliler olarak bu oyuna gelmeyeceğiz, Ülkemizin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Terörü, terör olaylarını hep birlikte lanetliyoruz” dedi.
Başkan Demir, "Biz Yeşilliyiz, biz Mardin’iz, biz Türkiye´yiz, bayrağımızı, Türkiye’mizi de seviyoruz. Yaşasın kardeşliğimiz, yaşasın bayrağımız, yaşasın vatanımız diyor ve buradan da kardeş şehrimiz olan Çorum’a Çorumlu kardeşlerimize selam gönderiyorum. Bizleri Ramazan ayında da unutmayan iftar yemeği ve kiraz festivalinin düzenlenmesinde katkı sağlayan kardeş şehir Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye için teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim