Kahve Orman’da yaptığı basın açıklamasında Çorum ile ilgili projelerinden de söz eden Kırçı, parti ile ya da birileri tarafından makama getirilenlerin birileri tarafından da yönetileceklerini belirterek, bağımsız aday olarak kimseden emir almadan, kimseye boyun eğmeden hizmet edeceklerini dile getirdi.

Koltuk ve menfaat için her şeyinden vazgeçenlere siyasetin koltuk ve makam olmadığını, kişiliğin önemli olduğunu göstermek istediğini anlatan Kırçı, üreten, istihdam sağlayan, ekonomik imkanı olan bir toplum oluşturma çabası içerisinde olacağını dile getirdi. Huzur, üretim ve refah hedeflediğini söyleyen Murat Kırçı, ilk olarak Çorum’daki başıboş hayvanların barınacağı hayvan barınağının genişletileceğini ve Çorum’da hayvan saldırısı, kazalar ya da aç kalıp ölen hayvan kalmayacağını ifade etti. Emniyet ile birlikte huzuru bozan kişilere karşı da çalışmalar yapmak istediklerini belirten Kırçı, Çorum’un huzur kenti imajını tekrar kazanacağını dile getirdi.

BELEDİYE ÇORUM’UN LOKOMOTİFİ OLACAK

Belediye’nin ihtiyacı olan malzemelerini kendisinin üreteceğini anlatan Murat Kırçı, halkın bu üretimden yararlanması için tanzim satış mağazalarının tekrar açılacağını burada satılanların %90’a yakınının yine Çorum Belediyesi tarafından üretileceğini dile getirdi. Bu hedefi gerçekleştirmek için besi çiftlikleri oluşturulacağını sütünden etine tüm ihtiyacın bu çiftliklerden karşılanacağını kaydeden Kırçı ayrıca seracılığa önem vererek buralardan elde edilen ürünlerin tanzim satış markası ile satışa sunulacağını anlattı.

Organize Sanayi Bölgesi’nden yer isteyip Avrupa Birliği desteklerinden de yararlanarak belediyenin kullandığı kaldırım taşı parke taşı ve kilit taşı gibi malzemeleri hatta parklarda kullanılan spor ve plastik gruplarını da belediye tarafından üretiminin sağlanacağını belirten Kırçı, ayrıca makam aracı yerine kendi aracını kullanacağını söyledi.

ATIK SU BEDELİ KALKACAK

Halkın büyük tepkisini çeken atık su bedelinin kaldırılacağını ve böyle bir zulme ortak olmayacaklarını söyleyen Murat Kırçı, ön ödemeli (Kartlı) suya özendirileceğini ve ön ödemeli su alımlarında daha uygun tarife uygulanacağını kaydetti.

Çorum Belediyesi’nin iktidar partisinin ilk belediyesi olmasına ve büyük oranda oy çıkarmasına rağmen Çorum’un hak ettiği değeri görmediğini anlatan Kırçı, “Makama geçip oturma işi bitti bundan sonra üretim zamanıdır. Ne kendimiz boş duracağız ne de halkın oylarını alıp milletvekili seçilenleri boş bırakacağız” dedi.

4 yıl boyunca ihtiyaç dışında hiçbir park ve kaldırımın sökülmeyeceğini söyleyen Kırçı, beton santralini de faaliyete geçirip çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

MÜLTECİLER ÇORUM’DAN GÖNDERİLECEK

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Çorum’da bulunan mültecilerin otobüslere bindirilerek Çorum’dan gönderileceğini belirten Kırçı, “Çorum halkı mültecilerden rahatsız bunun farkındayız. Bunun önüne geçebilmek için de mültecileri otobüslere bindirip başka illere göndereceğiz” dedi.

GAZİ CADDESİ TRAFİĞE KAPANACAK

Halkın rahatça gezip alışveriş yapabilmesi için Gazi Caddesi’nin trafiğe kapatılacağını belirten Murat Kırçı, ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan esnafın tabelasıyla vergisiyle uğraşılmayacağını anlattı.

Belediyenin arsa satışına da son vereceğini dile getiren Kırçı, arsalar üzerine belediyenin konut yaptıracağını ve bu konutları faizsiz olarak ihtiyaç sahiplerine vade ile satacağını, Türkiye genelinde lobileşme yaparak unutulan Çorum’u yeniden tanıtacaklarını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim