Bağımsız Aday Kırçı, önceki akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısı ile belediye başkanı seçildiği takdirde kente kazandıracağı projeleri açıkladı. Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda saat 20.00’de başlayan toplantıda ağırlıklı olarak üretim ve istihdamı artırmaya yönelik projelerini açıklayan Kırçı doğup büyüdüğü ve çok sevdiği memleketi Çorum için büyük hayallerinin olduğunu, bu hayalleri tüm Çorumla birlikte gerçeğe dönüştürmek istediğini dile getirdi.

Bağımsız aday olarak seçilmesi halinde kimseden emir almadan tüm Çorumlulara ayrım gözetmeksizin hizmet edeceğini, koltuk ve menfaat peşinde olmadığını, üreten, istihdam sağlayan, ekonomik gücü büyüyen bir Çorum oluşturmak için elinden gelen gayreti göstereceğini bildiren Kırçı, ilk hedefinin huzur, üretim ve refah olduğunu vurguladı. Belediye’nin Çorum’un lokomotifi olacağını söyleyen Kırçı, “Çorum için çalışan, ülke için gelişen Belediyecilik anlayışı ile oylarınıza talibim” dedi.

Bağımsız aday olduğundan beri yoğun şekilde çalıştığını dile getirerek geçmiş bir siyasetçiliği olmadığını, ayrıca zengin bir işadamı da olmadığını söyleyen Murat Kırçı, kendisini destekleyenlerin menfaatsiz güvendiğini, hedefinin 81 vilayet içinde Çorum’u hak ettiği yeri getirmek olduğunu vurguladı.

“Derdimiz ayrıma sebep olmak veya kimseyi bölmek değil. Hedefimiz tüm Çorum’u kucaklamak” diye konuşan Murat Kırçı, diğer adayların hayal bile edemeyeceği projelerle yola çıktığını söyledi. Sinevizyon eşliğinde 30 büyük projesini açıklayan Murat Kırçı, çoğu istihdam ve üretime yönelik olan bu projelerle Çorum’un her alanda gelişeceğini, işsizliğin azaltılacağını, vatandaşın Tunceli’de Kominist Başkanın yönettiği Ovacık Belediyesi gibi tüm gıda ürünlerini daha uygun fiyata almasını sağlayacaklarını ifade etti.

Murat Kırçı seçilmesi halinde Belediye Başkanı ve yardımcılarının kapısının olmayacağını, Belediye’nin kapısının tüm vatandaşlara açık olacağını, isteyen herkesin kendisine ve yardımcılarına ulaşabileceğini, makam sevdalısı olmadıkları için makam aracı saltanatına da son vereceğini, araç kiralamayı kaldırarak kaynakları etkin kullanacaklarını bildirdi.

Gönüllü belediyecilik ve hizmet diyenlerin makam arabasından vazgeçtiklerini açıklayamadığını söyleyen Bağımsız Belediye Başkan adayı Kırçı projelerinin önemli ayağını üretimin oluşturduğunu, üretmeyenin tüketmeye mahkum olduğunu, kuracakları Et ve Süt Kombine tesisleri ile hem istihdam sağlayacaklarını hem de Çorum Et markasını yaratarak vatandaşa ucuz et, süt ve gıda ürünlerine ulaşma imkanı sağlayacağını söyledi. Kırçı, “Kendiniz ürettiğiniz zaman enflasyon da olmaz işsizlik sorunu da azalır. Çorum’da çok fazla işsizlik sorunu var. Yaratacağımız marka ile üreteceğimiz ürünleri iyi bir pazarlama ağı ile ülkemize dağıtımını da sağlayacağız” dedi.

Çorum’un tüm bölgelerine tanzim satış mağazaları kurarak halka ucuz ürün alma imkanı sağlanacağını, Çorum’un parasını dışarı götüren ulusal markaların sokak aralarında market açmasına ruhsat vermeyeceklerini, böylece esnafın korunarak milli sermayenin içeride kalmasını istediklerini de ifade eden Murat Kırçı, AVM’lerin Çorum’un 20 kilometre dışına kurulacağını ifade etti.

Çorum’daki tüm pazarların üzerinin kapatılacağını, kuracakları güneş enerji panelleri ile enerji üreteceklerini ayrıca pazarların kullanıldığı iki gün dışında kalan günlerde otopark ve oto yıkama olarak engellilerle genç girişimcilere kiralanarak hem istihdam yaratılacağını hem de pazarların değerlendirileceğini anlatan Kırçı, pazar atıklarından sıvı gübre ve hayvan besi üretimini sağlayacak bir tesisi hayata geçireceğini, madde bağımlısı gençler için rehabilitasyon merkezi kuracaklarını, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkeze, köpek eğitim merkezi ile rehber köpek programını hayata geçireceğini, KSS’ye itfaiye merkezi oluşturacağını, halkın belediyeye 7/24 ulaşması için Whatsapp hattı açacaklarını, 7/24 güvenlik parklar projesi ile tüm parklara güvenlik kamerası yerleştirilerek takibinin yapılacağını, elektrikçi esnafını modern bir çarşıda toplayacaklarını, istihdamda torpil ve adam kayırmaya son vererek işi ehline vereceklerini, her mahalleye meydan, meydan çeşmesi ve bazı bölgelere yeraltı otoparkları yapacaklarını dile getirdi.

Kırçı, Atık su ve evsel atık su bedellerini kaldıracağını, Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracakları fabrikalarla belediyenin kaldırım, parke taşı, kilit taşı, parkların spor ve plastik oyun gruplarının üretimini yapacaklarını, belediyenin akaryakıt istasyonlarını yeniden kurarak çiftçi, taksici ve nakliyeci esnafına uygun akaryakıt satışı yapacaklarını, ihalelerin şeffaf ve canlı yayınlanacağını, Gazi Caddesi’nin trafiğe kapatılarak tramvay yapılacağını, arsa satışına son vererek arsalar üzerine yapacakları konutları vatandaşa faizsiz vade farksız satacaklarını, Çorum AR-GE merkezi kurarak rüzgar enerji türbinlerinin üretimini Çorum’da yapacaklarını, Hıdırlık bölgesinde tüm dernekler için büyük bir külliye oluşturacaklarını, tanıtıma katkı için Çorum TV’yi yeniden uydu kanalı olarak faaliyete geçireceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim