Çorum Belediyesi’nin, su kaynaklarını koruma ve su israfını önleme amacı ile uygulamaya koyduğu yeşil alanlarda otomatik sulama sistemi vatandaşların bu alanlardan daha verimli yararlanmasını da sağlayacak. Çalışma saatleri, su sarfiyatı gibi konuların tamamen kontrol altında olduğu sistemle gece sulama yapılacak, bu sayede de su tasarrufunun yanında vatandaşlarda parkları daha verimli bir şekilde kullanabilecek.
Otomatik sulama sisteminin yok yönlü avantajlarının olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Bu sistemle su israfı önleniyor, vatandaşların yeşil alanları kullanımı kolaylaşıyor. Bir de sulama işlemi için iş gücü ortadan kalkıyor. Modern kentleşme anlayışında önemli bir yere sahip olan şehir içerisindeki yeşil alanları Çorum Belediyesi olarak her geçen gün artırıyoruz. Yeşillendirme çalışmalarını yürütürken aynı zamanda su kaynaklarının da verimli kullanılması için yoğun gayret sarf ediyoruz.” dedi.
Otomatik sulama sistemine Kültür Park, Traktörcüler Sitesi, Terminal karşısındaki yeşil bant, KSS’deki yeşil alanlar ve şehrin muhtelif yerlerindeki refüjlerde devam edildiğini ifade eden Zahir, Çorum’a yeni bir imaj kazandıracak olan Kent Park’a da otomatik sulama sistemi yapacaklarını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim