İl merkezindeki cami ve mescitlerin temizliğini üstlenen Çorum Belediyesi, geçtiğimiz yıl 23 caminin temizliğini gerçekleştirmişti. Kentte 104 cami ve mescid bulunurken Çorum Belediyesi bazı camilerin temizliğinin yılda bir kez bazı camilerin temizliğini ise yılda 2-3 kez yapacak.
Karakeçili Cami İmam Hatibi Salih Düğenci, 9 yıldır Karakeçili camiinde görev yaptığını hatırlatarak, "Camimizin genel temizliği ile ilgili olarak sıkıntılarımız oluyordu. Yılda iki kez temizlik yapılması gerekiyordu. Bu kapsamda Çorum Belediyesi güzel bir uygulama başlattı. Camilerimizin genel temizliği, halıların yıkanması, toz alınması gibi çok güzel bir çalışmayı hayata geçirdi. Bu konudaki mağduriyetimiz giderildi. Ayrıca camimizin tuvaletleri ve abdesthaneleri yetersiz kalıyordu. Belediyemiz camimizin alanında genişletme yaparak yeni abdesthane, tuvalet ve Kur'an kursu yaptı. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye ibadethanelere verdiği bu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Cami cemaati Muharrem Yılmaz, Ali Osman Düğenci ve Ali Ercan ise daha önce caminin lavabolarına dahi giremediklerini belirterek, “Çorum Belediyesi'nin yaptığı bu örnek çalışmalar ile her yer pırıl pırıl oldu. Camilere ve Kur'an Kurslarına çok önem veriyor. Soğuk havalarda abdesthanelerde sıcacık su akıyor. Çorum Belediyesinin çalışmalarını gittiğimiz her yerde görüyoruz.”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim