Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yeni dönem projeleri arasında yer alan At ve Binicilik Tesisi yapımı ihalesi yapıldı.
Celilkırı mevkiinde yaklaşık 81 bin metrekare alana inşa edilecek olan tesis, sosyal tesis ve at bakım alanı olmak üzere iki ayrı binadan oluşacak. Sosyal tesislerin olduğu bölümde çok amaçlı salon, kafeterya, soyunma odaları, wc-duş kabinleri, mutfağın yanı sıra vatandaşların at binebileceği bin 900 metrekare kapalı manej de bulunacak. 100 araçlık açık otopark ve 4 bin 500 metrekare alana sahip bir de açık manej bulunacağı tesiste içerisindeki yaya yürüyüş yolları, atlarla gezinti yapılabilecek gezinti parkurları, çardaklar da vatandaşların hizmetine sunulacak.

ENGELLİLER İÇİN DE BİNİCİLİK DERSLERİ OLACAK
Tüm sosyal projelerde engellilere özel önem veren Çorum Belediyesi, At ve Binicilik Tesisi’nde de engelli bireyleri unutmayarak onlar için de ayrı eğitim programları düzenleyecek.
Ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, felç, beyin felci, down sendromu, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde sıkça başvurulan bir yöntem olan at binme ile Çorumdaki engelliler de şifasını bu tesiste arayacak.
Seçimler öncesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, söz verdikleri tüm projelerin yanı sıra daha fazlasını da gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Çorum Belediyesi’nin temel altyapı hizmetleriyle birlikte sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin de yapılması için mekan hazırlamakla mükellef olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “2009 yılından beri kadınlar, gençler, yaşlılar, engelliler ve toplumun tüm kesimleri için birçok sosyal projeler ürettik. Bu dönemimizde de projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Hemşehrilerimizin çocukları ile birlikte ata binme keyfini yaşayacağı, boş vakitlerini daha keyifli geçireceği "Binicilik Tesisi" kurmak için ihalemizi gerçekleştirdik.” dedi.
Başkan Külcü, "Binicilik sporunu Çorum'da sevdirmek, hemşehrilerimiz arasında yaygınlaşmasını sağlamak ve ata mirasımız at sevgisini çoğaltarak kültürel zenginliğimizin bir parçası olarak muhafaza edilmesini temin etmek istiyoruz. Binicilik tesisinin her yaştan vatandaşımızın özellikle hafta sonlarını aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim