Çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu açıklamada AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, gönül insanı olan Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergileyeceğine emin olduğunu ifade etti.

Aşgın’ı iyi tanıdığını ve kendisine kefil olduğunu anlatan Karadağ, Halil İbrahim Aşgın’a köstek değil destek olacaklarının taahhüdünü verdiğini söyledi.

Ankara’da nasıl bir kampanya yürütüleceği ile ilgili toplantı yaparak sonuca ulaşmada hangi yöntemlerin uygulanacağını tartıştıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, halkın ve partililerin de isteği doğrultusunda Belediye Başkan adaylarının Halil İbrahim Aşgın olduğunu kaydetti. Karadağ, “Belediye başkan adayımızı tanıyorum ve kendisine kefilim. Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’daki temsilcisi olarak seçimin ardından Ak Belediyeciliğin hizmetlerini katlayarak Çorum’u daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Halil İbrahim Aşgın zamanında belediyecilik altın çağını yaşayacak. Tüm teşkilatımızla gecemizi gündüzümüze katacağız. Recep Tayyip Erdoğan araştırmasını yaptı. Çorumu en iyi yönetecek kişinin Halil İbrahim Aşgın olacağına karar verdi. Gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini vereceğine inanıyoruz şunu da taahhüt etmek isterim Biz kendisine köstek değil sonuna kadar destek olacağız” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında; daha önce siyasetle ilgilendiğini ardından da eğitime yöneldiğini belirterek, adaylık sürecinde adaylık konusunda düşündüğü sırada il başkanı Av. Mehmet Karadağ ile görüşerek fikrini aldığını dile getirdi.

“Sonuçta çok sayıda değerli arkadaşımın arasından Allah bize nasip etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın da tensipleriyle aday olarak halkın karşısındayım. Makama talip değilim gönüllere talibim” diyen Aşgın, Çorum için güzel bir ekip kurup 16 mega proje hazırladıklarını ve bu projelere teşkilat ile birlikte yön vereceklerini ifade etti. Aşgın, 100 civarında da sosyal belediyecilik projesi bulunduğunu belirterek “Hep beraber bu projelerimize kadın, çocuk, yaşlı dostu sevgi, barış ve kardeşlik içinde şehrimizi daha ileri taşıyacağız. 31 Mart’a kadar uyumayacağız. Gerekirse daha önceki rekoru kırmaya hazırız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tekrar bir açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, SKM Merkez başkanının kendisini aradığını ve teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı Murat Günay’ın seçim koordinasyonundan sorumlu olduğunu ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim