Ziyaret esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır güvenliği için yaptığı Zeytin Dalı Harekâtı da konuşuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeki Gül heyete teşekkür etti.

Çorum’da yapılacak çalışmalarda duaya ihtiyaçları olduğunu söyleyerek bundan sonra da Müftülük ile yarım kalan işlerin aynen devam edeceğini belirten Başkan Gül, “Müftülüğümüzle yaptığımız çalışmalarımızla örnek bir belediyecilik sergiledik. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımızı tamamlamak için azami gayreti sarf edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Zeytin Dalı harekatına değinerek duaların başarıda en büyük etken olduğunu söyleyen Gül, “Çanakkale manevi dinamikler ve dualarla kazanılmıştır. Kurtuluş savaşında dualarla zafere erişildi. Bugün Afrin’de, Amerika’ya rağmen eğer ordumuz zaferler yazıyorsa, Anadolu’nun ücra bir yerinde; Türk Cumhuriyetlerinde, Halep'te, Filistin'de veya dünyanın herhangi bir yerinde elini açtığı zaman rabbine aracısız ulaşan mazlum ve mağdur Müslümanların çok büyük katkısı vardır. O yüzden biz duanın gücüne inanan insanlarız” dedi.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise kurumun çalışmalarının diğer vilayetlerle kıyasla çok iyi noktada olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkanı ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede her vilayetin sorunlarını anlattığını söyleyen Müftü Akın, “Kimi Kur'an Kursu yapmış bitirememiş… Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanımız da ‘siz de Çorum gibi Belediye’den alın hizmeti’ dedi. O da bizim için bir iftihar vesilesi oldu. Bu nedenle Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Akın ziyarette Belediye Başkanı Zeki Gül’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim