Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Şevket Erzen, basın özgürlüğünün öneminin yaşanan darbe girişimiyle bir kez daha anlaşıldığını vurguladı.
Özgür basının milletin sesi olduğuna dikkat çeken Erzen, basında sansürün kaldırılışının 108. yılında Türk basınının önemli bir sınav verdiğini söyledi.
Yaygın basında olduğu gibi yerel medyanın da darbe sürecinde milli bir duruş sergilediğini belirten Erzen, “Çorum basını dün olduğu gibi bugün de millet iradesinin yanında” dedi.
Darbe gecesinden itibaren meydanlara koşan Çorumlu basın mensuplarının milletin demokratik tepkisini an be an takip ettiğini anlatan Erzen, devamındaki demokrasi mitinglerinin de yerel medyada geniş yer bulduğunu söyledi.
Yerel basın aracılığıyla kamuoyuna verilen birlik ve beraberlik mesajlarının toplumda yankı bulduğunu dile getiren Erzen, huzur ve kardeşliğe yönelik olası provokatif girişimlerin de böylece önüne geçildiğini vurguladı.
Türkiye’de bir daha darbe girişimi yaşanmaması dileğinde bulunan Erzen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Basında sansürün kaldırılışının 108. yılında Türk medyası önemli bir sınavdan geçti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde TRT ve CNNTürk gibi televizyon kanalları başta olmak üzere halkın haber alma kaynağı olan basın kuruluşlarını hedef alındı. Cuntacılar, milletin onurlu direnişi karşısında işgal ettikleri basın kuruluşlarından tek tek temizlendiler.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün ordu içine sızmış hain mensuplarının kalkıştığı darbe girişimini şiddetle kınıyor, demokrasiyi savunurken can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza acil şifalar temenni ederken darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Allah, bu millete bir daha böylesi acılar yaşatmasın.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim