Rize’de siyasi partilere yaptığı ziyaretler sırasında yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahseden, bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak bir dil kullanmasının önemini vurgulayan Metin Feyzioğlu’nu, siyaset yapmakla suçlayarak istifaya çağıran delegelerin açıklamalarına destek vermediklerini belirten aralarında Çorum, Afyon, Çankırı, Erzincan, Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Trabzon’un da bulunduğu onlarca baro yönetimi toplumsal diyaloğun gelişmesine katkıda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanında olduklarını duyurdular.

Metin Feyzioğlu, 30 Ocak’ta Rize’de Ak Parti, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları’nı ziyaret etmiş ve ziyaretlerinde yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahsederek bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak, ayrıştırıcı olmayan bir dil kullanmasını istemişti. Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar da toplumsal diyalogun gelişmesine katkıda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanında olduklarını dile getirdi.

Çorum Barosu eski Başkanı Av. Altan Akpınar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Hayretle izliyorum; Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun Rize’ye gidişinde tüm siyasi partileri ziyaret edip, il başkanlarıyla hukuk ve adalet üzerine yaptığı sohbetler, tüm ülkeye örnek olacağına birilerini rahatsız ediyor ve istifaya davet etme cüretini gösteriyorlar...Verilen mesaj birlik ve beraberlik mesajıdır, ülkemizin en büyük ihtiyacı bir ve beraber olmaktır. Garip bir linç kampanyası yaşıyoruz... Bu paylaşım bu nedenle... Hiç bana uymaz ama linç yapmak isteyenlere diyorum ki; HEP DESTEK TAM DESTEK...” görüşüne yer verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim