Bu görevleri üstlenmek kadar, makamın büyüsüne kapılmadan, insanların saygısını, sevgisini kötüye kullanmadan, zamanında bırakabilmenin de önemli olduğunu ifade eden Akpınar, “Bıraktığınız zaman da hala aynı saygı ve sevgiyi görebiliyor musunuz? Önemli olan budur. Eğer görebiliyorsanız değerli ve anlamlıdır. Bir de eşimin ve çocuklarımın da beni özlediğini düşünüyorum” dedi.

Baro Başkanlığını hiçbir zaman sıçrama tahtası veya başka bir göreve gelmek için bir araç olarak görmediğini belirten Akpınar, kendisinden önceki dönemlerde görev yapanların da görmediğini kaydetti.

Çorum Barosu’nun varlığını Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyet değerlerinden alan, pusulası hep hukuk ve adaleti gösteren bir baro olduğunu anlatan Akpınar, “Bu zamana kadar böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Çorum Barosu hak ve özgürlüklerin güvencesidir. Her zaman öyle olacaktır. Bizden sonra görevi devralacak meslektaşlarımızın da hukuk ve adalet mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğinden en ufak bir şüphem yoktur. Ben de şahsım olarak yeni göreve gelecek arkadaşlarıma her türlü desteği vereceğime, hep yanlarında olacağıma ve Çorum barosuna hizmet etmeye devam edeceğime söz veriyorum.

Bana hayatımın en anlamlı ve onurlu görevi olan Çorum Barosu Başkanlığını yapma fırsatı veren siz meslektaşlarıma minnettarım, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu görevin onuru, çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacaktır.

Çorum Barosu birlik beraberlik içinde olmuştur, olmaya devam edecektir. Çünkü Çorum Barosu büyük bir ailedir. İki dönemdir benimle birlikte Yönetim Kurulunda, Disiplin Kurulunda, Denetleme Kurulunda ve TBB delegesi olarak Çorum Barosuna hizmet veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Görev yaptığım süre içerisinde her zaman yapıcı olmaya çalıştım. Kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Ama ben de insanım, istemeden yanlış yapmış, birilerinizi kırmış olabilirim. Ama şuna inanın, böyle bir şey olmuşsa da kesinlikle kasıtlı değildir. Bu yüzden hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim