Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar’ın başkanlığında hafta sonu gerçekleştirilen Genel Kurul’da Meclis yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarına tanıtılarak, Meclis çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Çorum Barosu Hizmet Binası’nda hafta sonu gerçekleştirilen Genç Avukatlar Meclisi Kurucu Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Baro Başkanı Akpınar, “Avukatlık mesleği her geçen gün daha kötüye gitmekte, sorunlar çığ gibi büyümektedir. Sayıları sürekli artan Hukuk Fakülteleri yeterli eğitimi vermemekte, artık Hukuk Fakültelerinin büyük kısmı hukukçu yetiştirmemekte sadece mezun vermektedir. İşte bu meclisi bu amaçla kuruyoruz. Sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tespit edip projeler üreteceğiz. Mesai tanımadan çalışacak, sizlerle birlikte bu mesleğin saygınlığını koruyacağız” dedi.
Genç Avukatlar Meclisi’nin kuruluşundan sonra Çorum Barosu’nun farklı bir ivme kazanacağını ve sadece Çorum da değil, Türkiye Barolar Birliği’nde ve ülke çapında da ses getireceğini ifade eden Akpınar, göreve seçilen genç meslektaşlarını tebrik ederek bu yolda başarılar diledi.
Baro Başkanı Akpınar’ın konuşmasının ardından seçime gidildi. Seçim sonuçlarına göre Meclis Başkanlığına; Av. Gazi Atmaca, Meclis Yönetim Kuruluna ise; Av. Büşra Çinkaya, Av. Hanım Fulya Torun, Stajyer Av. Gülşah Acar ve Stajyer Av. Enes Şura Tosun seçildi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim