Bilindiği gibi, Ahlatcı Grubu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 71 milyon euroya (bugünkü kurla yaklaşık 228 milyon liraya) malolacak AVM’nin, Ağustos sonunda tamamlanıp firmalara teslim edileceğini, 29 Ekim 2016 tarihine, Cumhuriyetimizin 93. yıldönümüne de açılışa hazır hale getirileceğini açıklamıştı.
Herhangi resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, toplu açılışlar yapmak ve bu arada AVM’yi de hizmete açmak üzere, Ekim ayı sonlarında Çorum’a gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde düzenlenmekte olan Barış Çalıştayı da dikkate alındığında, Erdoğan’ın Kasım ayının ilk haftasında Çorum’a gelebileceği tahmin ediliyor.
AVM inşaatı çok hızlı bir tempoda, gece-gündüz çalışılarak belirli bir düzeye getirildi. Ancak, inşaatın durumuna bakan bazı Çorumlular, 29 Ekim’e yetişmesinin mümkün olamayacağı görüşünü dile getiriyorlar. Buna karşılık, Ahmet Ahlatcı’nın yaptığı bütün işlerde, zamanı ve fiziki imkânları zorlayan kararlılığını bilenler, “Bizim bildiğimiz Ahlatcı, burayı da zamanında yetiştirir” diyorlar. Ahlatcı Grubu yetkilileri ise bu konuyu tek bir kelimeyle özetliyorlar: Ye-ti-şe-cek!
Bilindiği gibi, eski buğday pazarının yerine yapılan AHL Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 37 bin metrekarelik alana oturuyor. İnşaat alanı 99 bin metrekare, kiralanacak alan 50 bin metrekare, işyeri sayısı ise 183. İki katlı yeraltı otoparkı ile ziyaretçilerine otopark sorunu yaşatmayacak.











(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim