Sinan Baykuş, Nisa Yenice, Simge Genç, Şeyma Çatalpelit, Didem Şengel, Fatmanur Çağdaş ve Özge Çal’ın oluşturduğu grup okul çapında Bayırbucak Türkmenleri için bir kampanya başlattı. Düzenlenen kampanyanın sloganı ise 'Çare İnsanlık' olarak belirlendi. Okula asılan afişlerle kampanyaya dikkati çeken gençler, bu kampanyayla başlayan iyilik hareketlerinin daha başka konularda da süreceğini ifade ettiler.
İlk etapta Suriye'deki Bayırbucak Türkleri için başlatılan hareketin daha genişleyebileceği, diğer iyiliksever kampanyalar için tetikleyici olacağını söyleyen gençler, büyük bir gayretle gelen dağınık yardımları sınıflandırmaya ve depolamaya başladılar.
Aç ve muhtaç kişilere bir an önce ulaşmanın telaşında olan gençler, bir taraftan çok malzeme toplama gayreti içerisine girerken, diğer taraftan da bir an önce de toplanan yardımları yerine ulaştırma telaşı içerisine girdiler. Okul Öğrenci Temsilcisi Sinan Baykuş, "Arkadaşlarımızın ilgisine teşekkür ediyoruz. Toplanan yardımları bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak niyetindeyiz. Nerede bir muhtaç varsa bizim de yüreğimiz orada” dedi.
Kampanyanın bir müddet daha süreceğini ifade eden gençler, duyarlı Çorum halkından da yardım beklediklerini ifade ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim