Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un artık sağlık alanında sevk veren bir il olmaktan çıkarak sevk alan bir ile dönüşeceğini söyledi.

Mart ayının ortalarında poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlanılacağı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Ceylan, 95 bin 180 metrekare arsa üzerinde 151 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan hastanenin toplam maliyetinin 500 milyon lirayı bulduğunu dile getirdi.

Yeni hastanenin kelimenin tam manasıyla bir “akıllı hastane” olduğunu kaydeden Milletvekili Ceylan, son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılacak olan hastanede bölgede bulunmayan birçok farklı ünitenin yer alacağını söyledi.

815’i kapalı ve 479’u açık olmak üzere toplam 1294 araçlık otoparka sahip hastanede 176 poliklinik odası, 247 çift kişilik, 161 tek kişilik, 22 suit oda olmak üzere toplam 439 hasta odası, 30 ameliyathane salonu, 5 adet doğumhane salonu, 2 adet anjiyografi ünitesi, 28 küvözlü bir ve ikinci basamak pediatrik yoğun bakım salonu, 90 yataklı 1., 2. ve 3. basamak yoğun bakım salonları ile birlikte 800 yatak kapasitesinde hizmet verileceğini belirten Ceylan, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi:

“Hastane içerisinde katlar arası yürüye merdivenler ve yürüme bantları mevcuttur. Ayrıca hastanemiz bünyesinde çalışan personel çocuklarına yönelik kreş olacaktır.

Yeni hizmet binamızın tıbbi cihaz ve büro donanımları ile ilgili kurumumuzdan 32 milyon 542 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Malzemelerin temin aşaması devam etmekte olup ay sonu itibari ile açılışa hazır hale getirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Malzemelerin temin aşaması devam etmekte olup ay sonu itibari ile açılışa hazır hale getirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Hastaneye ilave kazandırılacak tıbbi cihaz ve diğer hizmetlerle birlikte yaklaşık 60 milyon tutarında harcama planlanmaktadır.

Yeni hizmet binamız son model teknolojik tıbbi cihazlarla donatılacak olup ilimizde sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir. Radyoloji birimimiz de Sağlık Bakanlığı’ndan tahsis edilen dijital röntgen cihazları ile birlikte son sistem cihazlarla hizmet verilecektir. Ayrıca hasta ve hasta yakını taşımada kolaylık sağlanması için elektrikli hasta taşıma arabası, elektrikli golf ambulans, sedye taşıma aracı, elektrikli transfer sedye aracı, elektrikli akülü cincır alımı yapılacaktır.

Hitit Üniversitesi ile yapılan afiliasyon protokolü gereği mevcut durumda 14 profesör doktor, 7 doçent doktor, 49 yardımcı doçent doktor ve 16 asistan hekim olmak üzere toplam86 akademik personel görev yapmaktadır. Ayrıca hastanede Sağlık Bakanlığı kadrosunda 128 uzman hekim ve 19 pratisyen hekim aktif olarak görev yapmaktadır. Yeni açılacak olan hastanemizde tüm branşlarda ağırlıklı olarak doçent ve profesör unvanında akademik kadrolardaki personelin sayısı artırılarak hizmet vermesi planlanmaktadır.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim