Anafen Dershanesi Müdürü Hüseyin Çetin, TEOG’da başarılı olan öğrencilerle ilgili açıklama yaptı. Çelik, Nisan ayında düzenlenen TEOG-2 sınav sonuçlarına göre dershane öğrencilerinden Ayşe Kelleci’nin bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye ve Çorum 1.’si olduğunu açıkladı. Anafen Müdürü Çetin, “Öğrencimiz iki sınavda da (TEOG1-TEOG2) bütün soruları doğru yanıtlayarak üstün başarı göstermiş ve 2015 TEOG Sınavı Türkiye şampiyonları arasında yer almıştır” dedi.
Anafen’deki diğer öğrencilerin başarılarını da paylaşan Çetin, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizden Seher Nur Yağlı ve Betül İmamoğlu 120 soruda 119 doğru, Gamze Yazıcı, Hatice Bilgin, Eren Tuncalı, Batuhan Özkara 120 soruda 118 soruyu doğru cevaplayarak büyük başarı göstermişlerdir. Liselere giriş sınavlarının adı ve şekli değişse de başarının adresi değişmiyor. OKS ve SBS sınavlarından sonra TEOG sınavlarında da dershanemiz hem bireysel hem de kitlesel başarıda Türkiye’nin ve Çorum'un yıldızı olmuştur. Kasım ayındaki ilk dönem TEOG1 sınavında 9 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplamıştır. Her iki sınavda da 15 öğrencimiz sadece 1 yanlış, 30 öğrencimiz sadece 2 yanlış ve 45 öğrencimiz sadece 3 yanlış yaparak başarı bayrağını ileriye taşımışlardır. Dershanemiz, 90 öğrencisi kitlesel başarıda hem Çorum'da hem de Türkiye'de en başarılı olmanın gururunu bizlere yaşattılar. Tabi ki bu başarıda emeği geçen başta ailelerimizi, ayrıca fedakârca çalışan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğu inancıyla yola çıkan ve sınavlara hazırlık sektöründe marka kurum olmanın sorumluluğuyla hareket eden Anafen Dershanesi olarak hedefimiz çağdaş, üreten, teknolojiyi kullanabilen, özetle kendine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmektir. Bundan sonraki en önemli aşama tercihler noktasında sağlıklı karar verebilmek ve isabetli tercih yapabilmektir.”

TEOG İLE İLGİLİ UYARILAR
Hüseyin Çetin, tercihlerle ilgili açıklamasında da şunları söyledi:
“28 Mayıs 2015 tarihinde MEB tarafından liselere giriş için yapılan TEOG sistemi kapsamında okullara yerleştirmede bir dizi yeniliği içeren kılavuz yayınlandı. Yeni kılavuza göre 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri tercihleri doğrultusunda okul kontenjanlarına göre yerleştirmeye esas puana (YEP) göre yapılacak. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.”

ANAFEN’DEN TÜM ÖĞRENCİLER TERCİH DESTEĞİ
Anafen Dershanesi olarak tercihler noktasında Çorum’daki tüm öğrencilere yardıma hazır olduklarını söyleyen Çetin, “Bu görevi yerine getirmek için 6-16 Temmuz tarihleri arasında dershanemizde tercihler noktasında hizmet vereceğiz. 1 Eylül 2015’ten itibarin dershaneler dönüşüm sürecinde, dershanemiz Özel Bahar Ortaokulu’na dönüşerek eğitim faaliyetine devam edecektir. Okulumuz 15 yıllık dershane tecrübesiyle, eğitim ve öğretimle ilgili tüm ihtiyaçlarınızı tek çatı altında toplayan kaliteli bir eğitimin yanında, doğru bir TEOG sınavı hazırlığı da sunmaktadır” dedi.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim