Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır tarafından 2003-2017 yılları arasında Çorum’da yapılan eğitim yatırımlarını içeren bir sunum yapıldı.

Yapılan sunumun ardından konuşan Vali Necmeddin Kılıç, ailelerin derdinin çocuklarını güzel bir eğitim almalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Öğretmen ve öğrencinin buluşma saatinin artırılması, öğretmen başına öğrenci miktarının azaltılması ile birlikte kalitenin yakalanabileceğini anlatan Vali Kılıç, tekli eğitime geçilmesi durumunda, ailelerin memnun olacağını anlattı. Bugün Türkiye’nin geldiği noktanın göğüs kabarttığını kaydeden Kılıç, “Benim çocukluğumda sınıflarımız 60 kişilikti. Bugün Çorum’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 16 kişi biz bu rakamı daha iyiye götüreceğiz inşallah. Tekli eğitime geçebilmek adına başlattığımız hamle tüm zamanların en büyük okullaşma hamlesidir. Kıymetli vekilimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çorum’da ilk defa hazine arazilerine arsa karşılığı okul yaptıracağız. 5 tane okulumuzun teklifi Maliye Bakanımızın önünde. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçmiş olacağız.” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında, Çorum’da eğitim alanında özelliklede fiziki anlamda son dönemlerde önemli hizmetler verildiğini ifade etti.

2003-2018 yıllarını arasında 24 bin derslik yapıldığını, hala da ihalesi devam eden 500 derslik bulunduğunu kaydeden Ceylan, yapılan hizmetlerin Türkiye’nin ekonomisinin daha iyiye gittiği ve ayaklarının yere bastığının işareti olduğunu söyledi. Çorum’un kendileri için önemli olduğunu anlatan Ceylan, 2003 yılından beri Çorum’a 340 trilyon lira yatırım yapıldığını söyledi

Açılış kurdelesi kesildikten sonra iki yılda yapılan ve yapımı devam eden eğitim yatımlarının yer aldığı fotoğraf sergisi ve Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin derslik ve atölyeleri gezildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim