Coğrafya Öğretmeni Sönmez Yanardağ ve Matematik Öğretmeni Nevin Altan rehberliğinde hafta sonu gerçekleştirilen gezide 43 öğrenciden oluşan kafile, Boyabat’ta yeni keşfedilen ve ulusal park haline getirilen “bazalt kayalıklarını” gezdi.
Kayalıklar hakkında bilgi veren Coğrafya Öğretmeni Sönmez Yanardağ, “Boyabat bazalt kayalıkları, Boyabat merkeze 15 km uzaklıkta Kurusaray köyü Fındıklık mevkiinde yer almaktadır. 30-40 metre yüksekliğinde dört-beş-altı köşeli sütunlardan oluşan kayalıklar üç ila beş milyon yıl önce oluşmuşlardır. Daha önce çeşitli dönemlerde taş ocağı olarak işletilen kayalıklar yöreye gezmeye gelen bilim adamlarınca fark edilmiş ve yakın dönemde yöre milli park haline getirilmiştir. Öyle zannediyorum ki, Çorum’dan yöreye ilk ziyaret gezi grubumuz tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.
Boyabat’tan Sinop’a hareket eden kafile Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan İnceburun ve Hamsilos Koyu ve Akliman’ı gezdikten sonra Sinoplu ünlü düşünür Diyojen anısına yapılan anıtı ziyaret etti.
Pazar günü tarihi Sinop Cezaevi gezisi ile güne başlayan Anadolu Lisesi gezi kafilesi, Sinop Limanı’nda kısa bir tekne turu gerçekleştirdi.
Çorum Anadolu Lisesi gezi kafilesi, Erfelek ilçe merkezinde yer alan yöresel yemekleri ile ülkemizin ünlü turizm dergilerinden Atlas ve Sky Life dergilerine konu olan Öztürk Restoran’ta yenilen akşam yemeği sonrası Çorum’a döndü.
Okul Müdürü F. Turgay İkinci, Anadolu Lisesi Sinop gezisinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Arda Turizm firma sahibi Galip Çıvgın’a teşekkür etti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim