Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve bugünden itibaren hasta kabulüne başlayan merkezde 18 yaş ve üzerindeki madde bağımlılarına hizmet verilecek.
AMATEM’in hizmete açılması nedeniyle tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sinan Zehir, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç katıldı.
İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum’da ve bölgedeki illerde AMATEM eksikliğinin bulunduğunu belirterek, bugünden itibaren hasta kabulüne başladıklarını söyledi.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, çevre illerde böyle bir merkezin olmaması nedeniyle Çorum AMATEM’in bölgedeki illere de hitap edeceğini belirtti. Merkezin madde bağımlılarına hizmet vereceğini ve 15 yatak kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Sobacı, merkezin 18 yaş üstü bağımlılara hizmet vereceğini açıkladı.
Çorum’da yaklaşık 300 erişkin, 50 civarında küçük yaşta çocuğun alkol ve madde bağımlısının olduğunu belirterek, bunlardan gönüllü olanların AMATEM’de tedavi edileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri AMATEM’i gezerek bilgi aldı.


Editör: TE Bilisim