Dün, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Vali Kılıç, 2016 yılında Çorum’daki projelerin toplam tutarı 1 milyar 200 milyon lira iken 2017 yılında bu rakamın 3 milyar 700 milyon liraya yükseldiğine dikkat çekti.

Çorum’u ileriye taşıyan en önemli olgunun “fedakârlık ve feragat” olduğunu vurgulayan Kılıç, “En büyük dileğim bizi yukarılara taşıyan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır. 2017 yılı Çorum için altın yıldır. Yıl bittiğinde neler yapıldığını tekrar paylaşacağız. 2017 yılında Çorum yüzde 120 oranında atak yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk defa Çorum’da 2023 hedeflerine yürüyecek “Stratejik Plân” hazırlandığını hatırlatan Vali Kılıç, “Üniversitemizle birlikte hazırladığımız bu Stratejik Plân tamamlandı. Bundan sonraki adım, Eylem plânına geçmek olacak. Üniversite ile şehir ilişkisinin en güzel örneğini Çorum’da gerçekleştiriyoruz. Senkronize ve uyum içerisinde çalışıyoruz. Sağlıkta bölgenin lideri olmamıza çok az kaldı. Yakın gelecekte sağlıkla ilgili müjdeleri duyacağız.” şeklinde konuştu.

Kuzey Yerleşkesi’nde 4000 kişilik yeni bir öğrenci yurdunun müjdesini de veren Vali Kılıç, yeni yapılacak olan bu öğrenci yurdunu çok önemsediklerini ve bu çalışmada sona gelindiğini söyledi.

“SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ”

Yeni hastanenin taşıma işinin devam ettiğini hatırlatan Vali Kılıç, eski hastanelerde Hitit Üniversitesi tarafından depreme dayanıklılık testleri yapıldığını ve bazı binaların bu testlerden ilk izlenimlerde geçemediğini dile getirdi.

Eski hastane binalarından A, B ve D blokların ilk gelen raporlar doğrultusunda yıkılacağının ön görüldüğünü aktaran Necmeddin Kılıç, “Üniversitemiz tarafından yapılan testlerde ilk izlenimler A, B ve D blokların yıkılacağı Başhekimlik ve Acil Servisin yer aldığı binanın ise kalacağı yönünde. D Blok’a ise göğüs hastanesini taşımayı hedefliyoruz. Göğüs Hastanesi’nde sadece bu branş doktorları değil diğer branş doktorları da yer alacak. Öte yandan Göğüs Hastanesi’nin yerine de Sağlıklı Yaşam Merkezi kurmayı hedefliyoruz. Yine mahalle halkının mağdur olmaması içinde orada da doktorlarımız ve acil servis hizmeti devam edecek.” diye konuştu.

VALİ’DEN BASINAÖZEL TEŞEKKÜR

Çorum basınından da övgüyle söz eden Vali Necmeddin Kılıç, “Böyle bir organize ve gelişmiş bir basın, çevremizdeki hiçbir ilde yok. Önceki gün ilimize gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da Çorum basınının aktif yönünü şaşkınlık ve takdirle karşıladı. Üstelik göreve geldiğim ilk günden beri hiçbir gazeteci arkadaşımızın olumsuz bir yaklaşımını görmedim. Daima yapıcı ve yol gösterici haberleriyle bizim yanımızda oldular. Bunun için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben hepsinden razıyım, onlar da bizden razı olsunlar.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim