Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları eserler ve ürettikleri hizmetlerle kente altın bir dönem yaşattıklarını söyledi.
Çorum Belediyesi’nin 1680 çalışanıyla büyük bir aile olduğunu dile getiren Başkan Külcü, işçisiyle, memuruyla, müdürüyle, meclis üyesiyle, belediye başkanıyla bir bütünün parçaları olduklarını dile getirdi.
Bir makinenin dişlisindeki her bir diş nasıl bir vazife ifa ediyorsa belediye başkanından her kademedeki çalışanın da ayrı ayrı yükümlülüğü ve sorumluluğu olduğunu dile getiren Külcü,. “Ne mutlu bize ki Çorum Belediyesi bugün tıkır tıkır işleyen, dönen bir dişli gibi herkesin görevini huzurla, tam olarak yaptığı bir kurum haline geldik. Bu bizim için çok önemli. Herkesin işine sımsıkı sarıldığı sonunda ortaya çıkan başarıyı, mutluluğu birlikte yaşadığı bir bütün haline geldik. 7 yıl önce başka bir belediye vardı. 17 yıl önce başka belediye vardı. Herkesin bir emeği, katkısı, hizmeti oldu. Bunların hepsini önünüze alıp masaya koyup tek tek değerlendirdiğinizde şehirde yaşayan herkesin ittifak ettiği husus son 7 yıl belediyecilikte Çorum’da adeta tarihin yeniden yazıldığı bir dönem oldu. Her alanda bu böyle oldu. Şehrin neresine giderseniz gidin 200 caddesi, 2 bin sokağı, 14 mahallesinin hangisine giderseniz gidin orada Çorum Belediyesi var. Hiçbir işimizi ihmal etmiyoruz. Bu şehirde yapılması gereken ne kadar iş varsa. sahibi olmayan ne kadar iş varsa onların hepsi belediyenin işidir. Herkes gidecek sadece bu şehirde yaşayanlar burada kalacak. Biz burada kalacağız. Yaptıklarımızla ve yapmadıklarımızla burada yaşamaya devam edeceğiz. Onun sorumluluğu ile hareket ediyoruz. 7 yıldır mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalıştık. Bugün başka bir çorum fotoğrafını hep beraber ortaya çıkardık. Kolay olmadı. Zahmetsiz rahmetin olduğunu gördünüz mü? Emek vermeden başarıya ulaşıldığını gördünüz mü? Zahmetini çektik ortaya koyduğumuz eserlerle de Çorum’a bir altın dönem yaşattık” diye konuştu.
Çorum Belediyesi’nin hizmetlerinden toplumun bütün kesimlerinin memnun olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Bunu ben söylemiyorum anketlerimiz söylüyor. Hizmetlerimizden sadece kendi partililerimiz değil, diğer partililerde memnun. Diğer partilerimizin seçmenlerinin desteği yüzde 50’nin üzerinde. Belediyeden memnunuz belediyemiz çalışıyor diyorlar. Belediye çalışıyor Çorum güzelleşiyor. Siyasette milletvekilliğini sayarsanız üçüncü dönem. Belediyede ikinci dönem. Geçen dönem çıraklık dönemiydi haliyle, terminalle, kültür merkezleriyle, yollarıyla parklarıyla dolu dolu yaşanmış 5 yıl. Şimdi bu 5 yılda edindiğimiz tecrübe, bilgi, birikim yeni bir 5 yıllık altın dönem getirecek. Bu dönemdeki işlerimiz geçen dönemle mukayese edilmeyecek. Beraber ortaya çıkaracağımız o eserler tamamlandığında belediyeyi bizden önceki dönem ve bizden sonraki dönem diye tarif edecekler. 2009 öncesi ve sonrası diye tarif edecekler. 2023’e, cumhuriyetin 100. yılına giderken güçlü, modern bir Çorum haline hep beraber getirmiş olacağız. 2023 hedefi cumhurbaşkanı ve başbakanımızın hedefi değil. Cumhurbaşkanımız bir hedef vizyon ortaya koydu. Onları o yolculukta yalnız bırakmamalıyız. Bizim üstümüze düşende o büyük yolculukta büyük Türkiye’yi inşa etme yolunda üstümüze düşeni yapmaktır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim