AK Parti İl Başkanlığı darbe girişimine karşı dik durmak amacıyla Başkent Ankara’ya Cumartesi günü sabah saatlerinde otobüs kaldırdı. Sabah saat 07.30’da Hürriyet Parkı önünde toplanan AK Partili yöneticiler ve parti üyesi vatandaşlar otobüslerle başkente gitti. Yurdun birçok ilinden otobüslerle Ankara’ya hareket eden partililer AK Parti Genel Merkezi önünde bir araya gelerek, darbe girişimine karşı tek yürek ve tek yumruk oldular.
AK Parti İl Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Milletimize, birliğimize ve demokrasimize karşı yapılan kalkışma girişimine yönelik dik durmak, kutlu yürüyüşümüze devam etmek üzere Ankara’da buluştuk” denildi.
Sabah saatlerine kadar darbeye karşı sokakları dolduran ve yorgun bir şekilde Ankara’ya gittikleri gözlenen partililere seslenen İl Başkanı Rumi Bekiroğlu,
“Türkiye çok partili demokratik sistemi içselleştirmiş bir ülkedir. Tek irade halkın iradesidir ve onun yönetim erki seçilmiş hükümettir. Her türlü darbenin ve darbecilerin karşısındayız ve Hükümetimizin arkasındayız. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimiz, emniyet kuvvetlerimiz ve kurumlarımız etkin koordinasyonu, halkımızın üstün gayreti ve demokrasi aşkı ile darbe girişimi akamete uğratıldı. Türkiye'de darbeler çağı kapandı. Artık bunu anlasınlar yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden emniyet kuvvetlerimizin mensuplarına ve kahraman halkımızın evlatlarına Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz Darbelerle ezanların susturulduğu günlerden ezanlarla darbelerin susturulduğu günlere geldik Elhamdülillah” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim