Ziyarette Çorum Adliyesi’nin kurulan yeni mahkemelerle birlikte mevcut binasının yeterli gelmediğine dikkat çekilerek, yapılan ön çalışmalarla Adliye binasının yanına ek bina yapılmasının hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülmesi sağlanacağı ifade edildi. Bu şekilde Adliye binası dışında hizmet vermekte olan ek binaların da mevcut yapıyla birleştirilmesinin sağlanacağı belirtilirken, ayrıca hâkim ve savcıların lojman ihtiyacı da dile getirildi.
Uslu, “Mevcutta 1982 yılında inşa edilmiş hazine mülkiyetli 15 daireli lojmanımız bulunmakla birlikte sayısal olarak ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğu gibi, nitelik itibariyle de ikamete elverişli değildir” diyerek, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin hazırladığı dosyayı Müsteşar Bağcı iletti.
Uslu ayrıca Sungurlu Cezaevi konusunu dile getirerek, “Son aşamaya gelinen Sungurlu Cezaevi’nin ihalesinin yapılarak başlanılmasını bekliyoruz” dedi.
Müsteşar Bağcı, “Talepleri değerlendirerek süreçlerin hızlanması için gerekli desteği vereceğiz. Sungurlu Cezaevi için herhangi bir sorun yok. Zemin etüdünde çıkan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Her ne kadar zeminde yaşanan olumsuzluklar maliyetleri artırmış olsa bile cezaevimiz planlandığı gibi yapılacaktır. Zemin çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte ihale işlemlerine başlayacağız” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim