2014 yılında birinci bölge olarak sınıflandırılan Çorum Adliyesi’nde Vergi Mahkemeleri’nin kurulması ve yeni mahkemelerin kurulması ihtiyacı ile birlikte mevcut bina yetersiz kalmaktaydı.
Konuyla ilgili çalışmaları yakından takip eden Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Salim Uslu, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Adalet Bakanı Kenan İpek’i ziyaret ederek mevcut Adalet Sarayı’nın yanına yapılması planlanan ek binanın 2016 yatırım programına alınmasının sözünü aldı.
Yargı hizmetlerinin yerine getirilmesi için fiziki ortamları günden güne iyileştirdiklerini söyleyen Çorum Milletvekili Salim Uslu, “2014 yılında Çorum Adalet Sarayımız 1.Bölge sınıfına alındı. Geçtiğimiz yıl Bakanımız Bekir Bozdağ’dan Vergi Mahkemesi sözünü alarak ek bina ihtiyacımızı da iletmiştik. Vergi Mahkemeleri için hakimlerin ataması yapıldı.
Adliye Binamız dışında yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan 2 ek binada yargı hizmetleri yürütülmeye çalışılmaktadır. Vatandaşlarımızın ve yargı mensuplarının iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması, kamu kaynaklarının verimli ve adalet hizmetlerinin de daha etkin yürütülmesi bakımından ek bina ihtiyacımızla ilgili yazışma sürecini geçtiğimiz Aralık ayında tamamladık. İl ve Merkez İlçe Başkanımızla, gerek Adalet Bakanlığı Müsteşarı gerek ilgili bürokratlarla görüşerek gerekli altyapıyı tamamladık. Adalet Bakanımız Kenan İpek’le de yaptığımız görüşmede Adliye Sarayı ek binasının 2016 Yılı Yatırım Programına alınması sözünü aldık. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim