Meltem Danışman Çınar’ın 30 Nisan günlü “Teşekkür havalimanı ile anlam kazanacaktır” başlıklı yazısını hatırlatması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki yaz aylarında Çorum’a teşekkür ziyaretinde bulunacağı bilgisinin verildiğini anlatan Yolyapar, “Yazımda da belirttiğim gibi, bu, kuru bir teşekkürden ibaret kalmamalıdır. Öncelikle, Çorum’un sanayileşmesi için zorunlu olan havalimanı müjdesi mutlaka verilmelidir.” dedi.

Çorum’un en önemli altyapı beklentilerinin, havalimanı ve demiryolu projesinin hızlandırılması olduğunu hatırlatan Mehmet Yolyapar, “Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’un sorunlarına ilişkin duyarlı ve kararlı çabalarını sürdürüyor. Duyumlarıma göre, havalimanı müjdesi artık güçlü bir olasılık. Bunu devlet hastanesi, askeri eğitim birliği ve savunma sanayi alanındaki gelişmelerin izleyeceğini tahmin ediyorum.” ifadesini kullandı.

Yolyapar, 1 Mayıs’la ilgili soruyu yanıtlarken de, yarım asra yaklaşan meslek yaşamının her safhasında gerçek bir basın emekçisi olduğunu belirterek, bu yıl “kıdem tazminatı” konusunun 1 Mayıs’ın temel gündemi olduğunu, emekçilerin kazanılmış haklarını ellerinden almayı kimsenin aklına bile getirmemesi gerektiğini vurguladı.

Kıdem tazminatı konusunda, yakın geçmişte yazdığı yazıları da hatırlatan Mehmet Yolyapar, “Emekçinin hakkını sonuna kadar savunuruz. Ama, bir takım istismarların önüne geçilmesi yönünde yasal düzenlemeler yapılması gerektiği de ortada. En başta, sendikacılık anlayışında devrim yapmak ve sendikaların iş verimliliği konusunda da sorumluluk almalarını sağlamak gerekiyor. Ülkemizde bu eksiklik yüzünden özel sektör, belki de haklı olarak sendikalaşmaya sıcak bakmıyor.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim