Özel Çorum Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olarak “özel eğitim ihtiyacı” olan bireylere ve ailelerine hizmet vermeye başladı.

80 öğrencinin eğitim hizmetlerinden yararlandığı Özel Çorum Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde pasta kesilerek yeni döneme başlandı.

Kale Mahallesi Zafer 10. Sokak No 2 adresinde faaliyet gösteren Özel Çorum Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin “Kurum Özel Öğretim Standartları Yönergesi’ne” bire bir uygun olarak dizayn edildiğini söyleyen Kurucu Müdür Zekeriya Kuyumcu, özel eğitimde en son teknolojik yenilikler ve materyallerle donatılan merkezlerinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

Müstakil bahçeli ve 10 kişilik asansörlü binada tüm hijyenik şartların sağlandığını kaydeden Zekeriya Kuyumcu, “Kurum öğrencilerinin geliş gidişleri son model klimalı araçlarla ve alanında eğitim görmüş tüm gerekli sertifikalara sahip şoförler tarafından sağlanmaktadır” dedi.

Özel Çorum Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı ve Yaygın Gelişimsel Bozukluklar (otizm) Destek Eğitim programlarının bulunduğunun bilgisini veren Kuyumcu, “Amacımız tüm öğrencilerin akademik, sosyal, bedensel, ruhsal, duygusal ve zihinsel yönden en iyi şekilde eğitim almasını sağlamak ve çocuklarımızı toplumun her kademesinde yer alacak şekilde yetiştirmek ailelerle işbirliği içerisinde çocuklarımıza beceri kazandırarak örnek ve model olacak bir eğitim kurumu olmaktır.

Merkezimiz; eğitilebilir (hafif, orta ve ağır düzeyde öğrenme yetersizliği) olan bireylere gelişim alanları da göz önünde bulundurularak, akademik becerilerini geliştirebilmek, duygusal veya davranış problemlerini giderebilmek veya en aza indirebilmek, dikkat, bellekte tutma, hatırlama ve benzeri öğrenme süreçlerindeki eksiklerin giderilmesini sağlamak ve temel yaşam becerilerini kazandırabilmek üzere bireysel ve grup destek eğitim hizmeti vermektedir.

Editör: TE Bilisim