ÇORUM HABER’in önerisi ve ısrarlı yayınlarıyla, Hükümet Konağı karşısındaki alanın meydan olarak düzenlenmesi, Çorum kamuoyu tarafından da benimsendi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün sahiplenmesiyle de, proje adım adım uygulamaya konuldu.

Öncelikle, Hüakümet Konağı’nın yanındaki eski Adliye binası yıkılıp bahçeye katıldı. Ardından eski Tekel binası yıkılarak, arkadaki açık otoparkla birlikte projenin uygulamasına geçildi. Geçtiğimiz aylarda da İl Genel Meclisi (Özel İdare) binası yıkılıp meydana katıldı. Sırada, Sağlık Kompleksi’nin tamamlanmasından sonra, Sağlık Müdürlüğü binasının yıkılıp meydana katılması kaldı. Yine, proje alanındaki özel mülkiyete ait bina da, karşılıklı anlaşma ile yıkıldı.

Meydan düzenlemesi, 2016 Ağustos ayında başladı. İlbank’ın da katkılarıyla ihale, 16 milyon 743 bin lira bedelle Birtam İnşaat A.Ş.’ye verildi. İnşaat çalışmaları, o günden bu yana yoğun bir tempoda sürdürüldü.

Valilik önündeki bahçe ile birlikte, Çorum, 20 bin metrekarelik geniş bir açık alana kavuşuyor. Meydanın altına 350 araçlık iki katlı bir otopark yapıldı. Yine arka planda, iki adet büyük kafe bulunuyor.

14 Eylül 2017 tarihli haberimizde, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in “Meydan yıl sonuna bitecek” şeklindeki ifadesini başlık olarak kullanmıştık. Nitekim, son safhaya gelen çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak ve 2018 yılına Çorum yeni meydanı ile girecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim