AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin, Ulaş A.Ş Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, Bekir Kılıç ve teknik personelin katıldığı inceleme gezisinde Çorum’a alınacak otobüslerle ilgi fikir edindiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Otobüslerin üretim bandındaki tüm aşamalarını inceledik. Faydalı bir teknik gezi oldu” dedi.

Toplu taşıma araçlarıyla ilgili sordukları tüm sorulara firma yetkilileri ve teknik ekibinin üretim uygulaması üzerinden cevapladığını kaydeden Başkan Külcü, “Firma, Avrupa'nın birçok belediyesine otobüs satıyor. AB standartlarında üretim var. Belediyemiz 2018'de hem otobüsleri yenileyecek hem güzergâhları rehabilite edecek. Yalova Üniversitesiyle yapılan protokol ile toplu taşıma düzenlemelerini 3 aşamada gerçekleştireceğiz. Yol geometrisi ve kavşak düzenleme ile ilgili uygulamalarımız başladı. Toplu taşımada vatandaşımızın taleplerini içeren anketleri de tamamlandık.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Romanya’da yaptığı inceleme gezisinde yaptığı açıklamada Çorum’un toplu ulaşımı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu taşıma düzeni ile ilgili son aşamalarının da otobüs hatlarının revizyonu olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Yılbaşına kadar hatların revizyonunu tamamlayacağız. 2017 yılında otobüslerin yenilenmesini de içeren otobüs hatları işletmesini ihale etmeyi planlıyoruz. Çorum'a yakışır bir toplu taşıma sisteminin en önemli unsuru konforlu, ergonomik, çevreye duyarlı, güvenli otobüsler olduğu biliyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Eurobus firmasının Romanya'daki fabrikası modern ve ileri teknolojiye sahip bir fabrika. Üretim aşamalarına bizzat tanıklık etmekten bir Çorumlu olarak mutluluk duyduk. Hemşehrilerimizin toplu taşımada bir marka oluşturarak “Avrupa piyasasında biz de varız” demeleri gurur verici. Bize gösterdikleri misafirperverlik ve sağladıkları inceleme araştırma imkanı için Sinan, Erhan ve Hakan Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Motorundan kaportasına kadar en son teknolojinin kullanıldığı Eurobus otobüslerini teknik ekibimiz inceledi. Bir kanaat sahibi olduk. Yıl sonuna kadar Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz araştırma ve incelemelerini tamamlayıp bize bir rapor sunacak ve biz de yol haritamızın son aşamasına geçmiş olacağız. 2017 yılında otobüslerimizle ilgili ihalemizi yaparak toplu taşımada yeni döneme "vira bismillah" diyeceğiz.” dedi.

“ÇORUMLULAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları inceleme gezisi sonrası oluşturulacak rapor doğrultusunda toplu taşıma ile ilgili en faydalı kararı vereceklerine inandığını belirterek “Tüm iş ve işlemlerimizde Çorum ve Çorumlular her şeyin en iyisine layıktır anlayışıyla hareket ediyoruz, bundan sonra da aynı anlayışımızı sürdüreceğiz.” dedi.

(Belediye Basın Birimi)
 
Editör: TE Bilisim